23 Nisan 2011 Cumartesi

23 Nisan, Bisiklet ve Gülsima'dan Seçmeler..


Yazmaya ara verince epey zaman giriyor araya. Zamanın nasıl bu kadar çabuk geçtiğini Gülsima’nın gelişiminden daha iyi anlıyorum. Yavrukuşum artık daha da büyüdü. Kendini çok daha iyi ifade edebiliyor. Küçükken yürümek için denge kurmaya başlayan kuzum şimdi tek ayak üzerinde sek sek oynamaya çalışıyor. Tabiiki şu aralar evde halının desenlerinde:)


Artık tam bir oyun çocuğu oldu. Kendi kendine oyun kurup oynayabiliyor. Oyun konusunda en çok Rana, Edanur ve karşı komşumuz Erenle çok güzel oynuyor. Oyun oynarken kendinin isim taktığı oyuncaklarına onlar farklı bir isim verince öyle tepki gösteriyor ki.. O göz açışlarına hayran kalıyorum.Geçen gün ayıcığı Cicim’e Rana Ayşegül ismini verdiğinde “Anneeee Anneee” diyerek koşuma gelip gözlerini kocaman açarak “Rana Cicim’e Ayşegül diyoooo” bir de evde oyuncaklarını düzgün düzgün dizip kimseye elletmez. Hepsinin bir amacı vardır. Annem bir kere yere yırtılıp koyulmuş kağıt parçalarını alacakken “Onları alma, onlar gazete” demiş:) Koltukları araba yapıyor, bizi oturtmuyor. Anne oluyor, kardeşi oluyor vs.

Ayrıca bu dönemler 3 yaşın ilk dönemleri olduğundan biraz huy değişiklikleri yaşamaktayız. Aşırı tepkisel oldu bazı konularda ve dediğim dedik. Sabırlı olmayı öğretiyor bize açıkçası. Minik Ergenlik dönemiymiş bu dönem:)

Bugün 23 Nisan Çocuk Bayramı dolayısıyla teyzesiyle birlikte Gülsima’yı okula bayram şenliklerine izlemeye götürdük. Gittiğimizde bazı oyunlar bitmişti. Teyzemiz Ayşenur’un ilkokul boyunca oynadığı folklör oyununu izledik:) Ve bu arada kuşum Peygamberimiz (s.a.v.)’in doğumu dolayısıyla kendisine hediye edilen gülü pek almak istemedi. (Yabancılardan birşey kabul etmek istemiyor). Annesi olarak ben aldım.


Bununla birlikte dün akşam 22 Nisan tarihi olması dolayısıyla babamız bir çiçek ve kocaman bir bisikletle geldi eve. İki tekerleği olan ve arkasında küçük tekerlekleri olan bisikleti Gülsima’nın sürebileceğini hiç düşünemezdim. Ama evin içinde de olsa öyle güzel sürdü ki hepimizin ağzı açık kaldı:) Böylelikle babamızın küçükken çocuğuna bisiklet alma hayali gerçekleşmiş oldu:)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails