21 Mayıs 2010 Cuma

Kitaplarımız



Gülsima'ya kitap okumayı sevdirmek ve onun gelişiminde katkısı olduğunu düşündüğüm için bebekliğinden beri hep kitaplarla haşır neşir etmeye çalıştım. Yavrucum daha 3 aylıkken okuduğum kitapları sakin sakin dinliyordu. İçerisindekileri henüz anlamasa dahi bazı şeyler yerleşiyordu beyninde. Akrabalarımızdan bazıları gülüyordu bu duruma. Küçücük çocuk kitaplarla uğraşıyor diye. Zaman geçip bir ve iki yaşına geldiğinde sorulan soruları usülünce dinleyip makul ve mantıklı cevaplar verdiğini görünce kitap okumanın ve onunla sürekli konuşmanın ne kadar etkili olduğunu daha iyi anladım.




Minik yavruların gelişimine katkıda bulunması açısından onlara kitap okumak, resimlerini göstermek, hikayeleri anlatmak, öğretmek vs etkinlikler çok önemlidir. Örneğin Benekli Eğitim Seti Gülsima'ya birçok şey öğretmiştir. Gerçi şu anda kitaptan eser kalmadı:) Hepsi parçalandı:)


Zambak Yayınları'nda çalışmam çocuk eğitimindeki bazı püf noktaları öğrenmemde çok fayda sağladı. Bu yayınevinin kitapları çok güzel. Resimleri çocukların ilgisini çekecek şekilde rengarenk.


İşte Gülsima'nın kitaplarından bir kısmını görüyorsunuz. Çoğu 5-6 yaş çocuklara göre düzenlenmiş. Ancak biz önce resimlerine bakarak başladık. Resimlerle nesnelerin adını öğrendi ve tanıdı. Bir yaşındayken hayvanların isimlerini ve yediği besinlerin ne olduğunu biliyordu. Uzaya kim gider kızım? deyince "astronot" demesi herkesi şaşırtıyordu.

1001 hayvan kitabındaki soytarı balığı çok ilgisini çekti. En çok da deve kuşunu sevdi:) Geçen gün babasına "baba bana marketten deve kuşu alır mısın?" deyince babası çok şaşırdı:) "Sen mi öğretiyorsun bunları, ne diyor böyle?" dedi.

İlginçtir ki alışveriş merkezine gittiğimizde oyuncaklardan çok kitaplar ilgisini çekiyor yavrucuğumun. Ben de her ne kadar evde kitabı olsa dahi bir tane daha almak istiyorum. Yukarıdaki rafta bir kısmını gördüğünüz kitapların diğer kısmı da çantasında. Bazılarının resimlerini görüyorsunuz.

İnşallah büyüyünce de kızımdaki bu kitap sevgisi devam eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails